Cost Estimator – Offshore Import & Export facilities

Apply for this job

Status of the vacancy

Even if we are already having interviews, your application is still more than welcome.

Open job
Job interviews planned
Next phase interviews
Concluding interviews
Job fulfilled
 • Dredging
 • Professional
 • Tendering
 • Papendrecht

De functie

Wil jij onderdeel zijn van een winnend team en wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het verwerven van complexe, geïntegreerde EPCI projecten? Heb je affiniteit zowel met techniek als met financiën? Kan jij de aanleg van zo’n mega project al helemaal in je hoofd visualiseren? Zoek je een werkomgeving waarin je iedere dag door je collega’s wordt uitgedaagd om het beter te doen dan de dag ervoor? Wil jij elke dag weer bijleren en ook jouw kennis aan je collega’s overdragen? Dan wordt het tijd om met ons in gesprek te gaan over de functie van Cost Estimator. We zetten de koffie alvast voor je klaar! 

Voor onze afdeling Import & Export Facilities zijn we op zoek naar een (Sr.) Cost Estimator. Import & Export Facilities richt zich op de complete installatie van nearshore olie en gas overslag faciliteiten. Dit betreft het aanleggen van pijpleidingen, verankeringssystemen voor Floating Storage Regasification Units (FSRU), installatie van Single Buoy Moorings en manifolds. Deze projecten worden meestal als een EPCI contract aangeboden. 

Als Cost Estimator ben je onderdeel van een tenderteam en gaan jullie samen op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Jouw taak is het opstellen van de scherpe en tegelijkertijd realistische  winnende begroting waarmee we als Boskalis het project mogen uitvoeren. Je moet het project als een film kunnen afspelen. Wat moet er allemaal gemaakt worden? Welke equipment is daarvoor nodig? Welke strategische partners, subcontractors en suppliers hebben wij nodig voor een geïntegreerde aanbieding? In welke volgorde moet dat gebeuren? Welke opportunities en risico’s kunnen zich voordoen? Hoe kunnen we die beheersen? Kan het nog slimmer? Elk project is weer uniek in zijn soort! Elke tender is eigenlijk een puzzel, en degene die met de meest innovatieve oplossing komt, die wint.  

 

Wie jij bent

In de rol van Cost Estimator houd jij je in een gemiddelde werkweek bezig met het: 

 • uitdenken van verschillende scenario’s samen met jou collega specialisten voor de uitvoeringsmethodiek, en optimalisaties aan het ontwerp van de klant; 
 • samen met procurement aanvragen van  offertes op voor zowel project benodigde componenten alswel ondersteunende services van onderaannemers.  
 • uitwerken van verschillende scenario’s in een begroting, van grof naar fijn.: eerst heel grof, daarna in detail; 
 • adviseren van de salesmanagers / Business Unit Managers omtrent de onderbouwde kostprijs; 
 • in orde maken van de inschrijvingsbescheiden en het begrotingsdossier; 
 • tijdens onderhandelingsfase sales ondersteunen met eventuele wijziginen. 
 • adviseren middels risicosessies over opportunity en risico’s die kunnen optreden tijdens uitvoeringsfase. Daarmee ook de sensitiviteit van de begrote onderdelen bepalen; 
 • ondersteunen van het projectteam na contractgunning bij de werkvoorbereiding. Denk hierbij aan het opstellen van de werkbegroting en het overdragen van alle kennis opgedaan in de tenderfase; 
 • proactief opvolgen van het aangenomen werk en het verzamelen van informatie, analyseren en beheren voor een volgende tender. Indien nodig voorstellen doen tot wijziging van normen en rekenmethodieken op basis van nieuwe inzichten.  

Wie jij bent 

In een innovatieve, internationale en concurrerende markt met kapitaalintensieve schepen hebben wij kritische teamspelers nodig die het elke dag beter willen doen. Wil jij deel uitmaken van het Boskalis team? Dan neem je het volgende mee: 

 • Ervaring met offshore gerelateerde projecten. 
 • Een succesvol afgeronde HBO- of WO-opleiding in een technische richting, zoals offshore engineering, civiele techniek, maritieme techniek, werktuigbouwkunde, of (technische) bedrijfskunde 
 • Complexe projecten overzichtelijk kunnen maken, sterke numerieke vaardigheden en logistieke inzichten. 
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels, maar ook zeker visueel. 
 • De volgende kenmerken zijn op jou van toepassing: analytisch, proactief,  nauwkeuring, geordend, klantgericht. 

Creëer jij mee aan een nieuwe horizon? 

Extra informatie

De functie van Cost Engineer is een fulltime functie (40 uur) met als standplaats Papendrecht, maar ook 32 uur is bespreekbaar. 

Disclaimer for recruitment and selection agencies

We don’t accept any unsolicited applications or CVs from recruitment and selection agencies. In general we don’t appreciate acquisition and this also applies to Boskalis colleagues or associated Boskalis companies.

Frequently asked questions