Give feedback

Technical Superintendent Fleetmanagement

Apply for this job
 • Dredging
 • Professional
 • Operationeel
 • Papendrecht

Hoe jij het verschil kunt maken

Ben je Technical Superintendent en op zoek naar een nieuwe werkomgeving?

Onze vloot bestaat uit circa 900 schepen en werktuigen en is hét kapitaal van Boskalis. In de rol van Technical Superintendent speel je een belangrijke rol in de performance van projecten. Het onderhouden, repareren en modificeren van onze vloot en dan met name het deel van onze schepen die wordt ingezet voor de Dredging & Inland Infra divisie. Je kunt hierbij denken aan sleephopperzuigers, snijkopzuigers, backhoes en diverse werkschepen. Als maritieme dienstverlener van wereldformaat heeft Boskalis de ambitie om te blijven innoveren zodat klanten de beschikking hebben over de meest efficiënte en duurzame technische oplossing; als Technical Superintendent lever je hieraan een belangrijke bijdrage. Dit betekent dat jij betrokken bent bij het uitvoeren en de optimalisatie van de projecten. De projecten waar jij je mee bezighoudt, zijn (bijna) altijd technisch zeer complex en vragen om high-end technische oplossingen. Op basis van jouw kennis weet je collega (junior) technical superintendents mee te nemen in de besluitvorming en hen on the job te coachen.

Bij technische projecten ben jij degene die zowel met de bemanning in gesprek gaat als met derde partijen, zoals onderaannemers en scheepswerven. Hierbij is het belangrijk dat je de taal van de verschillende partijen spreekt en de mensen met de juiste kennis bij elkaar aan tafel zet. Alleen dan kun je als Technical Superintendent ervoor zorgen dat projecten technisch correct worden uitgevoerd én binnen het gestelde budget en de bijbehorende planning. Indirect heb je als Technical Superintendent veel contact met de interne belanghebbenden. Jij maakt namelijk inzichtelijk dat onze schepen voldoen aan de technische en performance eisen die gesteld worden. In de rol van Technical Superintendent zijn jouw belangrijkste taken:

 • Analyseren en optimaliseren van de prestaties van de schepen in nauwe samenwerking met het operationele team on site.
 • Rapporteren van technische en operationele prestaties en input geven ter optimalisatie van de schepen.
 • Ondersteunen bij acute technische problemen aan boord van de vaartuigen (in nauwe samenwerking met de bemanning en het projectteam on site)
 • Ervoor zorgen dat de scope van geplande scheepreparaties up to date zijn: lopende reparaties, schades en modificaties.
 • Opvolgen van exploitatie van de toegewezen schepen, hierbij rekening houden met de juiste allocatie van de kosten.
 • Uitvoeren van, uitdragen en monitoren van de algemene technische en veiligheidsnormen en het rapporteren van mogelijke verbeteringen.
 • Coachen van de bemanning en het verzorgen van workshops op het gebied van onderhoud, veiligheid en logistiek.

Wat je meebrengt

Als je aan het onderstaande voldoet ben jij de Technical Superintendent waar we naar op zoek zijn:

 • Afgeronde HBO-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Scheepsbouwkunde, Maritieme Techniek, Elektrotechniek of een marof opleiding met minimaal de rang Chief mate.
 • Minimaal 3- 5 jaar ervaring als Technical Superintendent, Inspecteur, Chief mate of een soortgelijke rol met ervaring in bijvoorbeeld Offshore Energy, Dredging of Drilling.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Duidelijke visie op veiligheid en het vermogen om ons veiligheidsprogramma NINA te adopteren.

Tot slot zijn de volgende kenmerken op jou van toepassing: communicatief, proactief, zelfstandig, flexibel, resultaatgericht, gevoel voor onderlinge verhouding, in staat om mensen met elkaar te verbinden.

Wil je meer weten?

In de rol van Technical Superintendent maak je deel uit van de afdeling Fleet Management. Je standplaats is Papendrecht en daarnaast reis je met regelmaat naar projecten in het buitenland. Jouw werkomgeving is zowel internationaal als nationaal.

Disclaimer for recruitment and selection agencies

We don’t accept any unsolicited applications or CVs from recruitment and selection agencies. In general we don’t appreciate acquisition and this also applies to Boskalis colleagues or associated Boskalis companies.

Frequently asked questions