Informatiemanager

Verwijder Bewaar Bewaar
Solliciteer

Wat beloven wij jou?

 • Werken aan toonaangevende projecten
 • Onderdeel van een team
 • Volop ontwikkelmogelijkheden

Wat vragen wij van jou?

 • Een ondernemende mindset
 • Energie en leergierigheid
 • Je schakelt makkelijk tussen mensen

Make your mark

Hoe jij het verschil kunt maken    

Informatie is bij Boskalis Nederland de brandstof voor samenwerking. Jij hebt als informatiemanager de tank nooit leeg. Als geen ander weet jij ons mee te nemen in de digitale transitie, waar wij volop in zitten. Dat komt omdat jij op zowel strategisch-, tactisch- en operationeel niveau je werk doet. Met in jouw achterzak een bedrijfsbrede visie en kijk op digitalisering ga je letterlijk op pad, want je bent bij veel projecten in het land betrokken. Je houd je dagelijks bezig met het informatielandschap en bijbehorende procesbeheersing. Dit betekent in de praktijk dat je het digitaal vastleggen van diverse werkafspraken en protocollen actief stimuleert. Belangrijk, omdat veel van onze civiele bouwprojecten uitdagend zijn als het gaat om infrastructuren, faseringen en het aantal deelnemende partijen.

Je bent een verbinder op het gebied van informatie en verbind de juiste mensen aan elkaar om tot de juiste oplossing te komen. Dat doe je door het inzichtelijk maken en koppelen van allerlei datastromen die te maken hebben met ontwerpen, bouwen en beheren van onze natte en droge werken. Jij werkt op een pragmatische en doordachte manier. Als informatiemanager toon je veel initiatief als het gaat om het in de organisatie brengen van digitale innovaties. Jij weet wat goed voor ons is, beschikt over overtuigingskracht en neemt collega’s mee in de ontwikkeling en implementatie daarvan. Bij al jouw werkzaamheden zet jij in op samenwerking, samenspraak en samenhang.

Wat je gaat doen als informatiemanager

 • Actief ondersteunen van projecten wat betreft digitaliseringtoepassingen; focus op techniek, proces en mens.
 • Opstellen, auditen en eventueel bijsturen van projectspecifieke informatiemanagementplannen.
 • Opstellen en bijhouden van het informatielandschap (met focus op GIS, ACC, Sharepoint en Relatics)  en bijbehorende processchema’s.
 • Ontwikkelen en standaardiseren van de meest passende werkmethodiek voor informatiemanagement.
 • Trekken en begeleiden van diverse verbeterinitiatieven op het gebied van digitalisering.
 • Werken als een echte sparringpartner, als het gaat om digitalisering in de breedste zin van woorden en daden.

Wat je meebrengt   

Jij kunt het verschil maken als informatiemanager als je het volgende meebrengt:  

 • WO- of HBO werk- en -denkniveau. Het liefst in de civiele techniek.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van informatiemanagement. Heb je dat opgedaan in de bouwsector, dan kan dat in je voordeel werken.
 • Bekendheid met specifieke contracten en veel in de bouwwereld gebruikte software en datamanagementsystemen (zoals bijvoorbeeld GIS, Autodesk Construction Cloud, Sharepoint en Relatics)
 • Kennis op het gebied van en het toepassen van OTL en semantisch modelleren is een voordeel

Wij bieden

Extra informatie   

 • Jouw team: als informatiemanager werk je binnen het cluster informatie. Een groeiend team, waarin je een vrije rol hebt om te ondernemen, te ontdekken en waarbij jij altijd staat en gaat voor samenwerking. De organisatie is plat, maar jouw functie staat bol van de informatieontwikkelingen en -uitdagingen. Jij bent thuis in dat digitale web, zonder de draad te verliezen. Dat maakt jou de ideale informatiemanager om onze digitale transitie nog verder in te vullen en uit te dragen.
 • Hier kom je terecht: Op ons afdeling Cluster informatie gevestigd in Papendrecht. Het kan ook zijn dat je flexibel wordt ingezet. Dat betekent dat je soms ook werkt in de kantoren van onze projecten en onze samenwerkingspartners.
 • Fulltime/parttime: het betreft een aanstelling voor 32-40 uur per week. 
 • Procedure: solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen en je cv en motivatiebrief te uploaden. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Er vinden 2 sollicitatiegesprekken plaats via Microsoft Teams en/of op locatie. Als je alle stappen succesvol hebt doorlopen, ontvang je van ons een aanbieding en heten we je van harte welkom bij Boskalis!

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.     

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten. 

Geïnteresseerd?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van Informatiemanager te beantwoorden. Neem contact op met Joyce Hoornik, Sr. Recruiter via 06 – 1382 7817.

Disclaimer voor recruiters en werving & selectiebureaus
Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S bureaus.

Lees de volledige vacature

Sollicitatieproces

Make your mark
en solliciteer vandaag!

Joyce Hoornik

Hulp nodig met je sollicitatie? Stuur mij een bericht en ik help je graag.

Joyce Hoornik

T: +31613827817

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert