Tender assistent

Verwijder Bewaar Bewaar
Solliciteer

Wat beloven wij jou?

 • Een afwisselende baan
 • Onderdeel van een team
 • Internationale en inspirerende werkomgeving

Wat vragen wij van jou?

 • Je schakelt makkelijk tussen mensen
 • Eigen initiatief
 • Affiniteit met de maritieme wereld

Make your mark

Jij kunt het verschil maken als tender assistent door een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succesvol binnenhalen van internationale infrastructurele projecten. Je bent nauwkeurig, flexibel, teamspeler en er is niemand zo goed in het opmaken van documenten als jij. Je bent op zoek naar een functie bij een grote internationale maritieme aannemer, in een dynamische omgeving. We gaan graag met je in gesprek over de functie van tender assistent bij onze Dredging Divisie.

Om als maritieme aannemer een infrastructureel project te kunnen maken, moet Boskalis een aanbestedingsproces doorlopen. Daarbij wordt met een team van diverse specialisten een optimale werkmethode bedacht. De uiteindelijke werkmethode wordt in een aantrekkelijke offerte aan de klant gepresenteerd. Het doel is natuurlijk om de opdracht te winnen.

Voor de grotere en complexere projecten zijn wij op zoek naar een tender assistent die de tender manager en het tenderteam ondersteunt op een breed scala aan onderwerpen.

Zodra het tenderproces wordt opgestart ben je als tender assistent verantwoordelijk voor het verzamelen, documenteren, controleren, distribueren en beheren van de ontvangen en verzonden informatie.

Updates in documentatie communiceer je proactief binnen het tender team zodat zij snel en efficiënt hun werk kunnen doen. Het proces rondom document management is volledig jouw verantwoordelijkheid en je spreekt collega’s aan als daarvan afgeweken wordt.

Tegelijkertijd ondersteun je het team met het inrichten en onderhouden van het proces voor het opstellen van de offerte, die uiteindelijk naar de klant wordt verstuurd.

In de rol van tender assistent ga je veel met SharePoint werken en vind je het leuk om dit document managementsysteem snel eigen te maken. Ook check je uitgaande documenten op ‘look & feel’ zodat het document representatief is voor onze organisatie.

Om succesvol te zijn in de rol van tender assistent is technisch inzicht geen directe vereiste. Affiniteit met techniek en het werk van Boskalis uiteraard wel.

Wat ga je verder doen:

 • Beheer van SharePoint (opzetten van SharePoints voor tenders, toegangsbeheer, beheer van in- en uitgaande documentatie gedurende de tender).
 • Opzetten en bijdragen aan onderdelen van de offerte.
 • Verzamelen van ondersteunende documentatie voor offertes en pre-kwalificaties.
 • Contact onderhouden met verschillende afdelingen om zo snel de juiste informatie te vinden.
 • Assisteren tender team / tender manager met secretariële activiteiten (overleggen inplannen, tenderruimtes regelen, etc.).

Jij kunt het verschil maken als Tender Assistent als je het volgende meebrengt:

 • Minimaal mbo 4 werk- en denkniveau.
 • Enige werkervaring als tender assistent of document controller is een pre.
 • Je bent goed bekend met Office 365 en Sharepoint.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent een ster in het opmaken van documenten en softwareprogramma’s als Word, PowerPoint, Visio en eventueel Photoshop kennen voor jou geen geheimen.
 • Affiniteit met de projecten van Boskalis.     

Tot slot zijn de volgende eigenschappen op jou van toepassing: gestructureerd, daadkrachtig, nauwkeurig, flexibel en servicegericht.

Wij bieden

Extra informatie

 • Jouw team: Je komt terecht in een team van 15-20 collega’s. Je maakt deel uit van de afdeling Project & Proces Control binnen Boskalis DTED. Je rapporteert aan manager project & proces control.
 • Waar kom je te werken: We werken hybride. In overleg met je manager en je team werk je deels thuis en deels op kantoor
 • Fulltime/ parttime: De functie van tender assistent kan fulltime (40 uur) en parttime (32 uur) worden ingevuld. Wel is iedereen in het team bereid om net een stapje extra te zetten als de deadline voor een tender nadert.
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord! 

Wat je kunt verwachten

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internatonaal) team van experts.
 • Salaris en meer: Naast een goed salaris ontvang je vakantiegeld, 31 vakantiedagen, een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding,
 • Carrieremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Baggeren is een van onze belangrijke kernactiviteiten. Boskalis is bekend van projecten als de uitbreiding van het Suezkanaal en de uitbreiding van de Maasvlakte in de haven van Rotterdam. Maar ook het maken van nieuwe natuur zijn mooie voorbeelden van ons werk Door de combinatie van onze state-of-the-art vloot, ons materieel en onze collega’s zijn we in staat projecten te realiseren die niemand voor mogelijk hield.

Wil je meer weten?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van tender assistent te beantwoorden. Neem contact op met Sandra Hofstede, senior corporate recruiter via telefoonnummer 0646042957.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 10 december aanstaande.

Disclaimer voor recruiters en werving & selectiebureaus

Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S bureaus.

#LI-SH1

Lees de volledige vacature

Sollicitatieproces

Make your mark
en solliciteer vandaag!

Sandra Hofstede

Hulp nodig met je sollicitatie? Stuur mij een bericht en ik help je graag.

Sandra Hofstede

T: +31646042957

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert