Opportunity & Risk Engineer

Verwijder Bewaar Bewaar
Solliciteer

Wat beloven wij jou?

 • Een afwisselende baan
 • Complexe vraagstukken en projecten
 • Een informele werksfeer

Wat vragen wij van jou?

 • Eigen initiatief
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je bent een kei in oplossingen bedenken

Make your mark

Je bent inmiddels enkele jaren werkzaam in de techniek en je hebt ervaring met projectmanagement en specifiek met het in kaart brengen van kansen en risico’s. Je word enthousiast van het samenbrengen van mensen en het overbrengen van nieuwe werkwijzen. Je kunt complexe projecten overzien en dit eenvoudig uitleggen. Dan is de functie van opportunity en risk engineer misschien wel jouw nieuwe baan! 

Binnen de Dredging & Inland Infra divisie bouwen we aan grote infrastructurele projecten zoals de Maasvlakte 2, de Markerwadden, Markermeerdijken of het nieuwe vliegveld Manilla in de Filipijnen. Deze mooie projecten zijn uitdagend vanwege verschillende werkzaamheden die we moeten uitvoeren, lokale omstandigheden en de vele raakvlakken. Denk bijvoorbeeld aan het tegelijkertijd aanbrengen van een kade, het opspuiten van land en het aanleggen van een golfbreker.

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook kansen creëren. Omdat we vaak verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, biedt dat mogelijkheden om te optimaliseren en het werk sneller en slimmer uit te voeren.

Jouw verantwoordelijkheden als Opportunity & Risk Engineer

 • Het stimuleren en vergroten van het kansen- en risicobewustzijn van het tender- of projectteam en het team motiveren om de kansen en risico’s zo goed mogelijk in kaart te brengen.
 • Het organiseren en faciliteren van kansen- en risicoworkshops in de tenderfase, gedurende het project of met de klant.
 • Samenbrengen van het projectteam en inventariseren welke maatregelen genomen kunnen worden in de werkvoorbereidingsfase om de uitvoering van het project zonder verrassingen te laten lopen.
 • Het tender- of projectteam uitdagen om te bekijken welke kansen benut kunnen worden in bijvoorbeeld het optimaliseren van het ontwerp of de werkmethode.
 • Adviseer het senior management bij het maken van belangrijke keuzes met inachtneming van de risico’s.

Om succesvol te worden in de rol van Opportunity & Risk Engineer neem je het volgende mee

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting techniek of technische bedrijfskunde.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als engineer, bij voorkeur in een internationale werkomgeving.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Ideeën overbrengen en presenteren is jouw tweede natuur en jezelf aanpassen aan de toehoorders is voor jou geen probleem. 
 • Ervaring met risicomanagement processen is absoluut een pluspunt. 
 • Tot slot zijn de volgende kenmerken op jou van toepassing: resultaatgericht, analytisch, proactief, energiek en bezit je de kerncompetenties van Boskalis: Samenwerkend, professioneel, en ondernemend.

Voldoe je aan bovenstaande eisen maar heb je in plaats van technische bedrijfskunde, algemene bedrijfskunde gestudeerd én heb je affiniteit met techniek? Ook dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Wij bieden

Maar genoeg over wat wij willen. Wat je kunt verwachten: 

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internationaal) team van experts.  
 • Salaris en meer: Naast een goed salaris ontvang je vakantiegeld, 31 vakantiedagen, een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en een reiskostenvergoeding. 
 • Carrièremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.  
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe informele koffieplek waar je kunt afspreken met collega's. 
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis. 

Extra informatie

 • Jouw team: Je bent onderdeel van het Project & Process Control Team, binnen het Design, Tendering & Engineering Department voor de Dredging & Inland Infra Division. Dit team heeft de disciplines Planning, Opportunity & Risk management, System Engineering, Process management and Document Control.
 • Fulltime/Part-time: De functie van opportunity en risk engineer is een fulltime functie (40 uur).
 • Waar kom je te werken: Je werkt volledig vanuit het hoofdkantoor in Papendrecht voor de Project & Process Controls Team. Maar gezien onze internationale markt, kan ook van je verwacht worden om meerdere keren per jaar naar het buitenland te reizen. 
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord! 

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Baggeren is een van onze belangrijke kernactiviteiten. Boskalis is bekend van projecten als de uitbreiding van het Suezkanaal en de uitbreiding van de Maasvlakte in de haven van Rotterdam. Maar ook het maken van nieuwe natuur zijn mooie voorbeelden van ons werk. Door de combinatie van onze state-of-the-art vloot, ons materieel en onze collega’s zijn we in staat projecten te realiseren die niemand voor mogelijk hield.

Wil je meer weten?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van opportunity & risk engineer te beantwoorden. Neem contact op met Sandra Hofstede, senior corporate recruiter via telefoonnummer 078-696 9973.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 1 april.

Disclaimer voor recruiters en werving & selectie bureaus
Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S bureaus.

#LI-SH1

Lees de volledige vacature

Sollicitatieproces

Make your mark
en solliciteer vandaag!

Sandra Hofstede

Hulp nodig met je sollicitatie? Stuur mij een bericht en ik help je graag.

Sandra Hofstede

T: +31646042957

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert