EMMA IS MAKING HER MARK AS PERMITS MANAGER (DUTCH)

Emma Hoogendijk

What inspires me to work at Boskalis?

Emma (29) ruilde de advocatuur in voor vergunningsmanagement. Ze werkt sinds september op project Herinrichting N243. “Als je zorgt dat er minder misgaat, hoeft er ook minder te worden opgelost."

Emma (29) werkte na haar rechtenstudie en master Bestuursrecht op een advocatenkantoor en deed ”alle rechtszaken die te maken hebben met burger, ondernemer en overheid”. ”Gaandeweg merkte ik dat ik liever meer in het voortraject wilde werken en zorgen dat er minder misgaat. Tijdens een bedrijvendag kreeg ik via een offshore medewerker een indruk van Boskalis. Toen daarna deze functie voorbijkwam, die in grote lijnen past bij mijn achtergrond, solliciteerde ik. Na de inwerkperiode ben ik aangehaakt bij het team van het project N243. Inmiddels neem ik steeds meer over van de omgevingsmanager die eerder al het vergunningenregister heeft opgezet. Eigenlijk breng je als vergunningsmanager vooral in kaart wat we gaan doen en wat we voor én tijdens de doorlooptijd vergunningstechnisch nodig hebben. Zodat het aanvragen op tijd gebeurt.”

Problemen voorkomen

In het projectmatig werken is de vergunningsmanager degene bij wie alles langskomt. “Zo ben ik onlangs bezig geweest met noodzakelijke bomenkap en dat luistert nauw. Je hebt te maken met onder andere de herplantingsplicht. Kleinere onderwerpen kunnen grote impact op een project hebben. Zoals wanneer blijkt dat er nog een duiker bij moet en in de watervergunning staat dat er toestemming is voor één. Ook als een project al verder in de uitvoeringsfase is, kunnen werkzaamheden nog invloed hebben op de vergunningssituatie. Mijn uitdaging voor nu is nog meer leren. Dit vak draait eigenlijk om communicatie, met vooraf checken kun je veel problemen voorkomen. Daarom is het goed om mijn oor te luisteren te leggen bij ontwerpers en uitvoerders. Op het kantoor in De Goorn zit ik tussen collega’s en vang direct relevante informatie op. Ik heb echt het gevoel dat ik in een team zit, zowel op het project als in omgevingsmanagement. Fijn dat er hier ook aandacht is voor teamontwikkeling.”

N243

De provinciale weg N243 loopt door de drie gemeentes Alkmaar, De Beemster en Koggeland. De provincie Noord-Holland selecteerde Boskalis Nederland voor de herinrichting van de N243 waarbij het tracé breder wordt en kruispunten worden vervangen door rotondes.

Wil je ook werken bij Boskalis? Bekijk hoe het is om te werken bij Boskalis Nederland of bekijk alle vacatures bij Boskalis Nederland.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert