VIKEN MAKES HIS MARK AS CONTRUCTOR (DUTCH)

Viken

What inspires me to work at Boskalis?

Onze ontwerpafdeling ontwikkelt zich voortdurend. Dat geldt ook voor de drie vakgroepen, zoals die van de constructeurs. Wat doen ze precies? Vikèn Minasian legt het uit. “Ik werk aan de voorkant van de werkelijke uitvoering de constructie uit. waarna modelleurs, geotechnici, ontwerpleiders en werkvoorbereiders er mee aan de slag gaan.

Vikèn is een van de zeven constructeurs van de Constructie-vakgroep. “In deze vakgroep zitten ook nog zeven modelleurs; zij maken 3D-modellen en tekeningen van onze constructieberekeningen. Binnen onze vakgroep werk je als constructeur altijd nauw samen met een modelleur.

Samen met andere professionals

Volgens Vikèn, senior constructeur, heeft zijn vak meerdere raakvlakken met andere beroepen, binnen en buiten de ontwerpafdeling. Hij legt het uit aan de hand van de constructie van de tijdelijke voetgangers en- fietsbrug over de N206 bij Katwijk-Valkenburg. “Ik heb de onderbouw ontworpen van de brug die bestaat uit 18 meter vaste brug en een 45 meter lange staalconstructie die in de breedte verschuifbaar is over 6 meter. Nadat ik de constructie heb uitgewerkt, maakt een modelleur de 3D-tekeningen voor de onderaannemer. Natuurlijk is er ook een geotechneut betrokken bij het ontwerp en kijkt er een ontwerpleider én werkvoorbereider van de N206 mee.”

Langste weg- en spoortunnel

Vikèns werk aan de N206 is inmiddels af: de brug schuift al een jaar ‘heen en weer’ terwijl fietsers en voetgangers er dagelijks overheen gaan. Aan welk project werkt hij nu? “Ook deze keer zit ik aan de voorkant van de werkelijke uitvoering. Ik ben nu druk met het uitvoeringsontwerp van de kademuren van de werkhavens in Duitsland en Denemarken. We gaan daar deze twee landen verbinden met een tunnel. Deze Fehmarnbelt-verbinding wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld met een lengte van ruim 18 km. Ook hier zit ik weer met veel verschillende disciplines aan tafel."

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert