NICK MAKES HIS MARK AT THE DESIGN DEPARTMENT (DUTCH)

Nick

What inspires me to work at Boskalis?

Nick (25 jaar) uit Hellevoetsluis zette zijn eerste stappen binnen Boskalis Nederland en ziet een mooie toekomst tegemoet op de ontwerpafdeling. “Ontwerp speelt een steeds grotere rol in onze projecten, ik vind het gaaf om daar deel van uit te maken.”

“Het is alweer drie jaar geleden dat ik hier voor het eerst was”, begint Nick. “Op aanraden van een kennis sloot ik mijn opleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam af met een afstudeerstage op de ontwerpafdeling van Boskalis Nederland. Ik ontwikkelde een handige tool op het gebied van krachtswerking bij kunstwerken.

Nick deed zijn werk zo goed dat hij een ‘golden ticket’ verdiende, waarmee hij versneld in aanmerking kwam voor een traineeship. Hij begon zijn traineeship als uitvoerder en werkvoorbereider op het project Metro aan Zee, waar hij bakken praktijkervaring opdeed. Nick: “Het tweede termijn was goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Als tendermanager en projectengineer op de tenderafdeling kust- en zeehavens heb ik vooral geleerd om groot te denken, de gekste ideeën op tafel gooien en te kijken hoe we die kunnen waarmaken.”

Technische ideeën verbeelden

Intussen is Nick voor zijn derde traineeperiode terug op de ontwerpafdeling, als modelleur bij de Vakgroep constructeurs beton. Op een groot infrastructuurproject bij Valkenburg komt hij met ontwerpoplossingen wanneer er wijzigingen zijn in de uitvoering. “Hoe bevestig je bijvoorbeeld een nieuw brugdeel op een bestaande brug die voor een ander doel was gebouwd?”, licht hij toe. “Door de situatie in 3D inzichtelijk te maken en creatief te denken, verzinnen we een oplossing op maat. Tijdens deze ervaring merkte ik dat het verbeelden van technische ideeën voor mij heel natuurlijk komt. Daarom heb ik besloten om na mijn traineeship als modelleur bij de constructieve ontwerpafdeling te blijven werken.”

Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Even twijfelde Nick nog of hij als modelleur wel genoeg sociaal contact zou hebben. Gelukkig blijkt dat je op de ontwerpafdeling echt niet non-stop in je eentje achter een computer zit. Zowel als afdeling, als vakgroep en als modelleurs onderling is er altijd ruimte voor contact, zowel formeel als informeel. “Mijn toekomst?”, sluit Nick af, “ik kijk er vooral naar uit om zelf iets van begin af aan te ontwerpen. Dan loop ik geheid tegen dingen aan die ik alleen kan leren door ertegenaan te lopen. Als het aan mij ligt, blijf ik me ontwikkelen binnen Boskalis om door te groeien tot ervaren modelleur, constructeur, ontwerpleider of heel wat anders. De kansen zijn oneindig.”

Benieuwd hoe andere collega’s impact maken binnen Boskalis? Hun verhalen vind je hier.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert