ELINE IS MAKING HER MARK AS TRAINEE (DUTCH)

Eline

What inspires me to work at Boskalis?

Van jongs af aan heeft Eline (25 jaar) een fascinatie voor grote waterbouwprojecten. Nu maakt ze haar dromen waar als trainee bij Boskalis Nederland. “Praktijkervaring opdoen tussen de gelijkgestemden. Wat wil je nog meer?”

“Ik kom uit een klein dorpje in Groningen”, begint Eline. “De Dag van de Bouw – waarop je kunt rondkijken op bouwlocaties door heel Nederland – was voor mij altijd een feestdag, want zo vaak krijg je de kans niet om gave projecten van dichtbij te bekijken. Zo ook in 2018, toen ik samen met mijn nicht een diepzeekadeproject van Boskalis bezocht op de Maasvlakte. ‘Als je dit zo leuk vindt, waarom vraag je dan niet of je hier mag werken?’, vroeg ze me. En zo was ik plots een zomer lang assistent uitvoerder op het project. Zonder enige ervaring, puur gedreven door mijn interesse.

Brug tussen theorie en praktijk

Tijdens die zomer merkte Eline dat ze in de praktijk veel meer leerde dan op haar opleiding Civiele Techniek. Voorheen taaie tentamens waren nu een eitje. Eline: “Dat ik nog meer praktijkervaring wilde opdoen stond dus vast. Even later belde de toenmalige projectleider of ik interesse had in een traineeship. Dat bleek de perfecte brug tussen mijn opgedane kennis en een toekomst in de praktijk.”

“Ik begon op de tenderafdeling van Boskalis Nederland, waar ik vooral bezig was met (3D-)visualisaties voor een nieuwe kademuur in de Antwerpse Europaterminal. Toen het daar even wat rustiger was, zag ik alweer een nieuwe kans. Ik toonde interesse in een rol bij een groot landaanwinningsproject nabij Rotterdam. Het leuke is dat ik daar nu in de werkvoorbereiding zit. Als ik straks ook nog ervaring opdoe in de uitvoering, heb ik alle stappen van tender tot oplevering doorlopen.”

Open, ondernemend en trots

“Dat vind ik het fijne aan Boskalis. Je geeft aan dat je iets wil en ze doen er alles aan om je daar te krijgen”, zegt Eline blij. “En je bent omringd door gelijkgestemden. Veel collega’s die je hier tegenkomt zijn hetzelfde: open, ondernemend en bovenal trots op het vak. Tijdens de introweken ontmoette ik een internationale trainee. Samen tuurden we in de pauze naar een schip. Als vanzelfsprekend zochten we uit wat voor schip het was, waarvoor het diende enzovoorts. Met mijn vrienden in het noorden heb ik dat soort gesprekken niet.”

Lange werkdagen, heerlijk buiten in de modder. Dat is hoe Eline de ideale baan voor zich ziet. “Ik zie mezelf na dit traineeship zeker bij Boskalis blijven. Dijkversterkingen, havens, het grote werk. Wat helpt is dat ze hier in je investeren door goed voor je te zorgen. Ik zie een mooie toekomst voor me.”

Wil je ook werk maken van jouw fascinatie? Bekijk hoe het is om te werken bij Boskalis Nederland of bekijk alle vacatures bij Boskalis Nederland.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert