MARTIJN MAKES HIS MARK AS KANS- & RISICOMANAGER (DUTCH)

Martijn van der Wees

What inspires me to work at Boskalis?

Martijn van der Wees (45 jaar) ruilde zijn financiële carrière in voor een positie als kans- & risicomanager bij Boskalis Nederland. “Het doet me goed om mijn expertise in te zetten om iets tastbaars bij te dragen aan de maatschappij.” 

Na zestien jaar bij een grote bank vond Martijn het tijd om verder te kijken. Geïnspireerd door de typische Boskalis-waarden als trots en ondernemerschap, greep hij zijn kans om in een volledig nieuwe setting voort te borduren op zijn ervaring in kans- en risicomanagement. 

“Ik leid onder meer risicosessies”, legt Martijn uit, “waarbij we als team inventarissen wat ons allemaal kan overkomen en welke kansen we zien op een project. Op technisch vlak, maar ook met oog voor factoren zoals de omgeving. Bij een wegverbreding in de binnenstad komen natuurlijk andere risico’s kijken dan op het platteland. Later in het proces ligt de focus vooral op scherp blijven. Zijn we als team nog bewust van de risico’s en weten we hoe we ermee moeten omgaan? Juist omdat ik geen achtergrond heb in civiel werk, kan ik objectief blijven in mijn rol. Ik vertrouw op de kennis en kunde van onze specialisten.” 

Martijn faciliteert zowel bij tenders als op lopende projecten. Momenteel is hij onder meer actief in Antwerpen in het kader van de Oosterweelverbinding, een grootschalig infraproject waar Boskalis Nederland samenwerkt met vier andere aannemers uit Nederland en België. Martijn: “Het is best complex om zo’n samenwerking in goede banen te leiden. Dat het allemaal toch soepel verloopt inspireert me.” 

Bepaal je eigen toekomst 

Intussen heeft Martijn zijn weg al aardig gevonden binnen Boskalis Nederland. “Niet afwachten wat er op je afkomt, maar zelf initiatief nemen om te ontdekken hoe alles werkt”, adviseert hij toekomstige collega’s. “Door zo veel mogelijk in gesprek te gaan en aan te sluiten bij processen vind je vanzelf je draai.” 

De komende tijd gaat hij zijn competenties en positie binnen Boskalis Nederland verder ontwikkelen. Omdat functies bij Boskalis niet strikt zijn afgebakend, kan Martijn op het project in Antwerpen straks ook meer financiële taken oppakken. Niet standaard voor een kans- en risicomanager, maar meer dan logisch met zijn financiële ervaring. “Voorlopig heb ik dus uitdaging genoeg,” sluit hij af. “Maar op termijn doorgroeien, bijvoorbeeld tot projectmanager, dat sluit ik niet uit. Hier bij Boskalis Nederland of in een van de andere Boskalis-divisies.” 

Ook impact maken bij Boskalis? Bekijk alle mogelijkheden bij het ontwerpbureau of bij Boskalis Nederland

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert