ROEL MAKES HIS MARK AS HEAD OF THE DESIGN DEPARTMENT

Roel Schop

What inspires me to work at Boskalis?

Bij de projecten van Boskalis Nederland ligt de bal in de ontwerpfase steeds vaker bij onszelf. Roel Schop overziet als manager van het in-house ontwerpbureau het reilen en zeilen van deze afdeling die hij van nul af aan opzette. 

Na zijn opleiding civiele techniek en een baan bij een bouwtechnisch bureau was Roel actief in diverse functies bij MNO Vervat. Toen dat bouwbedrijf – dat zich specialiseerde in de aanleg van wegen, betonnen kunstwerken en andere civiele constructies – werd overgenomen door Boskalis, ontstond een nieuwe situatie waarin Boskalis Nederland naast de bekende grondverzet- en waterbouwprojecten steeds meer infrawerk ging uitvoeren. Bovendien werd het steeds gangbaarder om te werken met contractvormen waarbij je als aannemer niet alleen het werk uitvoert, maar ook grotendeels ontwerpt. “Zo ontstond de sterke behoefte aan een eigen ontwerpbureau”, verklaart Roel. 

Ontwerpbureau 

In 2014 kreeg Roel de taak om het ontwerpbureau op te zetten. “Intussen zijn we een gestroomlijnde afdeling met 55 collega’s in verschillende vakgroepen”, vertelt hij, “van ontwerpmanagers en technisch adviseurs tot constructeurs en geografisch ontwerpers. Het is aan ons om de projecten van Boskalis Nederland zo succesvol mogelijk de ontwerpfase te laten doorlopen.” 

Als de manager van het ontwerpbureau is Roel onderdeel van het managementteam van Boskalis Nederland. Hij stuurt aan op de juiste inzet van ontwerpers en adviseert de projectteams en bedrijfsleiding bij ontwerpvraagstukken in de breedste zin van het woord. Roel: “Weten wat er speelt en richting bepalen zijn belangrijke aspecten van mijn baan. Het mooiste compliment is voor mij wanneer dit vruchten afwerpt en onze mensen zichtbaar van toegevoegde waarde zijn op een project.” 

Boskalismentaliteit 

Roel benadrukt dat de typische Boskalis-mentaliteit bepalend is voor succes. “Ondanks de hoge druk om de beste projecten te ontwerpen, hebben we ook lol met elkaar. De balans tussen een informele sfeer en passie voor ons werk, maakt dat we in staat zijn om ons goed aan te passen aan onverwachte situaties. Neem de covidperiode, waar we ondanks alles goed zijn doorgekomen. Wanneer nodig komt er een kracht in ons naar boven die niet te keren is.” 

Wat Roel betreft staat het ontwerpbureau op termijn sterk genoeg op eigen benen om zelf een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Dat is het mooie van een bedrijf als Boskalis, er zijn kansen genoeg. Alles is mogelijk als je aangeeft waar je ambities liggen. Hier bij Boskalis Nederland of in een van de vele andere divisies.” 

Benieuwd geworden naar jouw carrièremogelijkheden bij het ontwerpbureau van Boskalis Nederland? Bekijk de openstaande vacatures. 

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert