ANNERIEKE IS MAKING HER MARK AS MANAGEMENT ASSISTANT (DUTCH)

Annerieke

What inspires me to work at Boskalis?

Annerieke Oostlander – van Die (40 jaar) is onlangs begonnen als management assistant bij de Offshore Heavy Lifting business unit, onderdeel van Boskalis’ Offshore Energy divisie. “Na ruim 17 jaar bij een groot accountantskantoor is Boskalis de perfecte plek om uit mijn comfortzone te stappen en de internationale wereld van offshore energy te ontdekken.”

De indrukwekkende kraanschepen van de Offshore Heavy Lifting business unit worden ingezet voor het plaatsen van fundaties voor windmolens en het installeren of ontmantelen van olie- en gasplatformen. Achter de schermen werkt een divers team van experts maandenlang aan de voorbereiding en ondersteuning rondom die complexe operaties. Dat is waar Annerieke in beeld komt.

Personal assistant en afdelingssecretaresse

De exacte invulling van de rol van management assistant verschilt per afdeling. In Anneriekes geval zijn er twee kanten te onderscheiden. “Ten eerste ben ik de personal assistant van een aantal managers, met een speciale focus op de business unit director”, legt ze uit. “Ik help ze hun agenda’s te beheren en coördineer (online) vergaderingen. Het is mijn dagelijkse missie om het team zodanig te ontlasten dat ze hun kostbare tijd kunnen besteden aan waar ze goed in zijn. Ten tweede heb ik de enorm brede rol van afdelingssecretaresse. Als gezicht van de afdeling spring ik bij waar nodig en regel ik zaken als reisarrangementen en declaraties. Soms zet ik zelfs mijn HR-pet op en ondersteun ik bij het inwerken van nieuwe collega’s. Een belangrijke taak, omdat onze business unit al sterk is gegroeid sinds ik hier ben begonnen.”

Altijd wat te doen

De sociale kant van de functie spreekt Annerieke het meest aan. Ze weet uit ervaring dat de kleine dingen – zoals aandacht besteden aan een verjaardag of een teamuitje plannen – echt het verschil kunnen maken in iemands werkleven. Annerieke: “Naast dat je voor deze baan een mensenmens moet zijn, is het essentieel om tegen een zekere mate van onvoorspelbaarheid te kunnen. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, aangezien Boskalis continu innoveert en uitbreidt. Gelukkig voel ik me thuis in deze dynamische omgeving.”

Hoewel ze haar weg nog aan het vinden is binnen Boskalis, krijgt Annerieke alle vrijheid om de functie op haar eigen manier in te vullen. “Ik kijk ernaar uit om de organisatie verder te leren kennen, meer te leren van mijn behulpzame collega’s en impact te maken door ons officemanagement verder te professionaliseren.” glimlacht ze. “Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt, er is zo veel mogelijk bij Boskalis.”

We zijn op zoek naar meer getalenteerde management assistants. Interesse? Bekijk de vacatures hier.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert