NAWJEEN MAKES HIS MARK AS FINANCE TRAINEE

Nawjeen Karim

What inspires me to work at Boskalis?

Nawjeen Karim: "Een Boskalis Traineeship is echt de beste manier om je carrière een kickstart te geven. Het is waanzinnig hoeveel je kunt leren in slechts 18 maanden." Nawjeen, 28, is nu Project Controller op het Port 2000 project in Le Havre, Frankrijk. Hij is afgestudeerd als Master of Finance en verkoos een avontuurlijk, internationaal traineeship boven een kantoorbaan bij een bank - hij koos voor een wereld van mogelijkheden.

Een internationale carrière

"Ik wilde geen negen-tot-vijf-baan zoals mijn studievrienden, de hele dag in pak en stropdas, omringd door andere financiële professionals. Ik wilde liever buiten kantoor komen, naar het buitenland gaan en deel uitmaken van een divers team," zegt Nawjeen. "Het Boskalis Traineeship was een geweldige ervaring. Mijn eerste project was op een grote bouwplaats in Azië, waar ik werkte met mensen van 20-30 nationaliteiten en verschillende beroepen - ingenieurs, inkopers, surveyors enzovoort. Ik leerde het hele bedrijf kennen. Het heeft me een goede basis gegeven. 

Een van de weinigen

Nawjeen is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij heeft een bachelor in economie en bedrijfseconomie en een master in financiën. Tijdens zijn traineeship werkte hij in budgetcontrole, financiële rapportage, planning en forecasting, zowel in Azië als bij Fleet Management in Boskalis' HQ in Nederland. Hij genoot zowel van het team work als van de ervaring om als een van de weinige financiële professionals op locatie te werken aan een bepaald project. "Het geeft je veel verantwoordelijkheid," merkte hij op. Nawjeen rondde zijn traineeship in juli 2021 af en heeft sindsdien zijn carrière voortgezet op twee andere Boskalis-projecten in Frankrijk. 

Zet risico's om in kansen

Tegen pas afgestudeerde financials die hun opties overwegen, heeft Nawjeen het volgende te zeggen: "Ga en ontdek de wereld. Het Boskalis Traineeship geeft je veel uitdagingen en verantwoordelijkheden. Omring je met mensen die anders zijn dan jij - daar leer je zo veel van. Zorg dat je buiten je comfortzone komt. Voor financiële professionals is het fascinerend om te werken in een omgeving met veel externe macro-economische veranderingen die van invloed zijn op de business. Risico's omzetten in kansen is een lonende uitdaging"!

Bekijk het Boskalis Finance Traineeship

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert