FRANS MAKES HIS MARK AS A TRAINEE (DUTCH)

Frans

What inspires me to work at Boskalis?

Frans (24 jaar) is sinds september 2021 trainee bij Boskalis. “Mijn ambitie om de wereld te verduurzamen met slimme oplossingen komt hier helemaal tot zijn recht”, aldus Frans. 

“Ik ben geboren op Aruba, waar watermanagement aan de orde van dag is. Zo was het zaadje voor een toekomst bij Boskalis al vroeg geplant. Al vind ik infra eigenlijk nog interessanter dan water“, lacht Frans. “Toen ik Civiele Techniek studeerde in Enschede kwam ik voor het eerst in aanraking met Boskalis. Een paar jaar later werkte ik aan een case van Boskalis tijdens mijn master Circulaire Economie in Nijmegen. Toen wist ik het zeker: dit is een organisatie waar ik me wil ontwikkelen.”

Mijn drijfveer om te verduurzamen en te innoveren wordt hier alleen maar sterker” 

Alle innovaties op één plek

“Boskalis is een groot bedrijf, waar veel wordt ontwikkeld vanuit technische en specialistische kennis. Maar ook onze ketenpartners ontwikkelen van alles. Nu is het aan ons als afdeling om te zorgen dat deze kennis gecentraliseerd wordt en beschikbaar blijft voor toekomstige projecten”, gaat Frans verder. “Een van mijn taken is om zo’n 450 innovaties – van een goed idee tot al toegepaste techniek – te bundelen. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om een specifieke oplossing voor te leggen aan een opdrachtgever. Waarom iets opnieuw uitvinden of onderzoeken als we de kennis al in huis hebben? Mijn drijfveer om te verduurzamen en innoveren wordt alleen maar sterker nu ik hiermee bezig ben. Het is goed te zien dat deze onderwerpen bij Boskalis serieuze voet aan de grond krijgen.”

Vrijheid om je plek te vinden

“Lekker Boskalis leren kennen”, zo omschrijft Frans de afgelopen maanden. “Het is fijn dat we grote vrijheid krijgen om rond te kijken binnen het bedrijf. Daarnaast is het geweldig om de andere trainees te leren kennen. Tijdens de traineeweken hebben we samen onze eerste stappen binnen Boskalis gezet, aan opdrachten gewerkt en geleerd wat we aan elkaar hebben. En dat schept een band. Als trainee maak je vrienden voor het leven.” 

Tot maart 2022 zit Frans bij het innovatieteam prima op zijn plek, daarna krijgt hij weer een andere rol. Frans: “We gaan zien hoe het verder loopt, ik word goed gecoacht en er zijn kansen genoeg. Ik zie mezelf in elk geval nog een opdracht doen in de uitvoering bij Infra. Als dat bevalt, hoop ik daar vervolgens aan de slag te kunnen.” Dat hij toewerkt naar een managementfunctie, daar maakt Frans geen geheim van. 

Benieuwd of een traineeship bij Boskalis iets voor jou is? Lees er alles over

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert