WESSEL MAKES HIS MARK AS A TRAINEE (DUTCH)

Wessel Giltay

What inspires me to work at Boskalis?

Wessel Giltay (22 jaar) zou na zijn opleiding Civiele Techniek een jaar gaan reizen. Toen zijn tussenjaar door corona in het water viel, solliciteerde hij op een traineeship bij Boskalis. “Een fantastische keuze en een kickstart voor mijn carrière!”, vertelt hij.

De geboren Weespenaar is altijd omringd geweest door water. Grote waterbouwprojecten fascineerden hem. Daarom koos hij voor de studierichting watermanagement, waar Boskalis al snel ter sprake kwam als aantrekkelijke werkgever. Wessel: “Mijn carrière in de waterwereld is nog verre van uitgestippeld. Dat maakt een traineeship met drie periodes op verschillende afdelingen ideaal voor mij. Zo kan ik zien wat me binnen Boskalis ligt en waarin ik wil groeien.”

Meteen grote verantwoordelijkheden

Momenteel zit Wessel bij Boskalis Nederland op het project IJsselwerken. “We gaan 30 kilometer IJsseldijk tussen Zwolle en Olst versterken om het achterland te beschermen tegen het water”, gaat Wessel verder. “Ik houd me onder andere bezig met risicomanagement op de afdeling projectbeheersing. Het project zit in de planuitwerkingsfase, waarin we allerlei risico’s in kaart brengen. Een onderzoek dat vervalt of een subsidieaanvraag die anders uitpakt dan gepland, bijvoorbeeld. Het is aan ons om deze risico’s te beheersen door op tijd in gesprek te gaan met de verantwoordelijke partijen. Zo kunnen zij op tijd de juiste stappen zetten om een risico te verkleinen. De stand van zaken bespreken we in zogeheten risicosessies, waarvan ik de volgende ga presenteren.”

Volle groeipotentie benut

En juist presenteren en kritische gesprekken voeren, zijn vaardigheden waar Wessel zich in wil ontwikkelen. “Ik heb mezelf als leerdoel gegeven om hier beter in te worden. En ik merk nu al vooruitgang. Gesprekken die we eerst samen deden, doe ik inmiddels alleen. Dat vind ik echt mooi aan trainee zijn bij Boskalis. Als je aangeeft dat je iets wil leren, krijg je alle ruimte en hulp die je nodig hebt om erin te slagen.”

Ik merk dat ik bij Boskalis echt beter word in wat ik doe!”

Volop voordelen

“Ik snap wel dat traineeships populairder zijn dan ooit”, knikt Wessel. “Naast alle ontwikkelingsmogelijkheden en coaching, is het leuk om een band op te bouwen met de andere trainees. Door de goed georganiseerde introweken heb ik meteen een netwerk opgebouwd. Tot slot vind ik het prachtig om wat mee te krijgen van alle duurzame innovaties binnen Boskalis Nederland. Zoals de verlegging van de IJsseldijk bij Paddenpol. Om de natuur de ruimte te geven, is ervoor gekozen om dit dijkdeel niet te versterken, maar te verplaatsen. Hoe mooi is dat?” Na deze periode wil Wessel de uitvoering in, hopelijk in het buitenland. “De kansen bij Boskalis zijn oneindig”, besluit hij.

Benieuwd hoe jij impact kan maken als trainee? Bekijk de mogelijkheden.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert