ESTHER MAKES HER MARK AT BOSKALIS NEDERLAND (DUTCH)

Esther van Eijk

What inspires me to work at Boskalis?

Na een opleiding luchtvaarttechniek en werkervaring bij een scheepsbouwer heeft Esther van Eijk (30 jaar) haar plek helemaal gevonden op de dynamische projecten van Boskalis Nederland.

“Ik heb momenteel een combirol”, legt Esther uit. “Afhankelijk van de vraag maak ik als projectplanner, systems engineer of in beide rollen deel uit van projecten. In de rol van projectplanner ben ik vooral bezig met tijd. Wat staat er op de planning, lopen we nog op schema? Bij onvoorziene gebeurtenissen moeten we de planning aanpassen om alsnog op tijd klaar zijn. Een hele uitdaging.”

In de rol van systems engineer gaat het meer om procesbegeleiding, met als doel precies datgene neer te zetten wat de opdrachtgever voor ogen heeft. Esther: “Alle eisen van de opdracht moeten worden afgevinkt en geverifieerd. Het is aan mij om te overzien waar iedereen mee bezig is en te zorgen dat er gestructureerd gewerkt wordt. Dat ik met allerlei afdelingen te maken heb en nooit lang op één plek zit, vind ik alleen maar leuk.”

Dubbel betrokken

Momenteel werkt Esther op project Kempenbaan Oost in Veldhoven. De uitvoering van het infraproject met onder meer nieuwe rijstroken en een fietstunnel is zojuist gestart. De intensieve betrokkenheid vanuit haar dubbelrol spreekt haar erg aan. “De komende weken houd ik me vooral bezig met het keuringsproces. Op tussentijdse momenten moet worden gecontroleerd of we precies maken wat we ontworpen hebben en of we klaar zijn voor de volgende stap. De onderlaag van het asfalt moet bijvoorbeeld in orde zijn voordat we de bovenlaag plaatsen.”

Het maakt Esther trots om door het land te rijden en alle projecten te zien waaraan ze heeft meegewerkt. Daarbovenop voelt het goed om echt iets te doen voor Nederland. Zo is ze ook als systems engineer betrokken bij het onderhoudswerk aan de kustlijn. Essentieel om nu en in de toekomst droge voeten houden. 

Fijne werkplek

Dat trotse Boskalis-gevoel deelt Esther met haar collega’s. “Het is gaaf om dagelijks contact te hebben met gelijkgestemden. De combinatie van relatief nieuwe mensen en collega’s die al jaren in het vak zitten, maakt Boskalis Nederland een fijne leeromgeving. Ideaal, aangezien ik nog niet zo lang in de civiele techniek zit. Bovendien merk ik dat mensen – mede door de goede zorg vanuit Boskalis Nederland als werkgever – het hier echt naar hun zin hebben. Ik geloof dat plezier in je werk een belangrijke voorwaarde is om samen mooie resultaten neer te zetten.”

Qua toekomst ziet Esther mogelijkheden genoeg. “Ik heb gemerkt dat doorgroeien binnen Boskalis niet zo zwart-wit hoeft te zijn als veranderen van functie. Als bepaalde taken afnemen, pak je vanzelf nieuwe taken op en gaan functies geleidelijk in elkaar over. Dat vind ik prettig werken, een concreet toekomstplan heb ik nog niet. Een mooie vervolgcarrière bij Boskalis Nederland zie ik in elk geval wel zitten.”

Benieuwd naar de verhalen van Esthers collega’s? Lees hier meer Boskalis job stories.

Can't find a suitable
vacancy?

Create a job alert