Cost estimator Subsea Solutions

Apply for this job

Status of the vacancy

Even if we are already having interviews, your application is still more than welcome.

Open job
Job interviews planned
Next phase interviews
Concluding interviews
Job fulfilled
 • Offshore Energy
 • Professional
 • Tendering
 • Papendrecht

De functie

Werken voor Boskalis Subsea is meer dan alleen een interessante baan hebben. Het betekent dat je onderdeel wordt van een hooggekwalificeerd team van ambitieuze professionals die het beste van zichzelf en van anderen eisen. Het betekent dat je tot bloei kunt komen in een uitdagende en stimulerende werkomgeving in een resultaatgedreven cultuur.

Voor onze afdeling Tendering zijn wij momenteel op zoek naar een Cost Estimator. In de rol van Cost Estimator ben je verantwoordelijk voor het (onafhankelijk) budgetteren van de projecten waar wij op tenderen. Je maakt kostenramingen op basis van specificaties, tekeningen en vorige projecten. Je helpt met het afwegen van verschillende uitvoeringsmethodes om zo de klant de beste oplossing te kunnen bieden. Jouw werk zorgt ervoor dat er een volledige aanbieding aan onze klanten kan worden voorgelegd. De tenders betreffen grote aanvragen voor de levering en installatie van offshore energie infrastructuur inclusief de bijbehorende maritieme werken.
Je analyseert complexe (multidisciplinaire) eisen en bepaalt en adviseert de bijbehorende kosten. Je richt je zowel op de volledigheid als op de kwaliteit van de kostenraming. Als lid van het tenderteam werk je nauw samen met de Tender Manager, Tender Engineers, Planner en Subcontract Coordinator.

Wie jij bent

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie; Daarnaast heb je een technische achtergrond, bij voorkeur in de subsea offshore en/of energiesector, en beschik je over algemene kennis van risico- en contractmanagement;
 • Je bent gemotiveerd en wil graag je vaardigheden ontwikkelen in deze rol;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Competenties zoals doorzettingsvermogen, communicatie, klantgerichtheid en collegialiteit zijn een must!

Wij bieden

 • De kans om deel uit te maken van een enthousiast en professioneel salesteam;
 • Volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling binnen de Boskalis groep;
 • Een baan bij een organisatie die continu in ontwikkeling is en waar je kunt bijdragen aan operational excellence en groei;
 • De kans om te werken aan grote multidisciplinaire projecten in de offshore;
 • Een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket.

Over het bedrijf

Boskalis Subsea, een dochtermaatschappij van Koninklijke Boskalis Westminster N.V., is gespecialiseerd in de installatie van onderzeese infrastructuur in de energie markt. Hierbinnen is Subsea Solutions gespecialiseerd in het ontwerp, fabricage en installatie van subsea infrastructuur in de olie- en gas. Daarnaast voldoet Boskalis Subsea aan stringente Europese en internationale standaarden voor de sector, zoals blijkt uit de hoge SHE-Q-score voor de onderneming. Boskalis Subsea biedt kwalitatief hoogwaardige diensten in combinatie met kosteneffectiviteit, en haar portefeuille omvat grote offshore-projecten in Europa en daarbuiten.

Extra informatie

De functie van Cost estimator Subsea Solutions is een full-time functie (40 uur per week). Echter, een werkweek van 32 uur is bespreekbaar.

Disclaimer for recruitment and selection agencies

We don’t accept any unsolicited applications or CVs from recruitment and selection agencies. In general we don’t appreciate acquisition and this also applies to Boskalis colleagues or associated Boskalis companies.

Frequently asked questions